Unibios Help on a ChipMax2

Dinodoedoe

Bub & Bob's Bub,
20 Year Member
Joined
May 21, 2002
Posts
1,679
I'm usually pretty good at figuring things out but it looks like I hit a wall. I don't know why I keep getting program errors and at this point, I'm certain I'm doing something wrong. I was working with a Toshiba TC571024D eprom and I purchased two AMD AM27C1024 eproms. I keep getting load failures and if I do get a good successful load, it doesn't work on my MV-1FZ. Does anyone here familiar with the MaxLoader program?
 

Pingu

Hardened Shock Trooper
Joined
May 27, 2003
Posts
444
I'm using a Topmax2 myself. When burning a bios I do the following:
*Select device (CTRL+F7) Find your device and select it.
*Blank check (CTRL+B) ("No" if "Device signature does not match. Abort?" to force the test), Repeating a few times because I'm paranoid.
*Load file to buffer
*Program device (CTRL+P) ("No" if "Device signature does not match. Abort?")
*Verify device (CTRL+V) ("No" if "Device signature does not match. Abort?")


If you've downloaded the bios from Razoolas site it's already Big Endian so no byte swap is needed. If you get any errors along the way let the eprom sit in the eraser for 10min or so to let the UV light erase it and redo it.
 
Last edited:

Dinodoedoe

Bub & Bob's Bub,
20 Year Member
Joined
May 21, 2002
Posts
1,679
Yeah, I did that and I still keep getting a programming error. Please See below:

-Finding USB device.
CM2E4409 found.
-Done.
-USB 2.0 connected.
-Filling buffer.
-Done.
-AMD Am27C040 selected.
-Buffer checksum : 07F80000h
-Buffer checksumCRC-16 : 00007040h
-Buffer checksumCRC-CCITT : FCFD6A4Bh
-Buffer checksumCRC-XMODEM : DFF82070h
-Buffer checksumCRC-32 : 504BF849h
-Buffer checksumCRC-MM : F9636FFAh
-AMD Am27C1024 selected.
-AMD Am27C1024 selected.
Blank check ok.
--------------------------------> 0.39 Sec.
Blank check ok.
--------------------------------> 0.39 Sec.
Blank check ok.
--------------------------------> 0.39 Sec.
-Filling buffer.
-Done.
-File loading...
\\atm-fs-01\Win7-Users$\nbias\Desktop\uni-bios.rom
-File load success.
-Buffer checksum : 009EC62Ah
-Buffer checksumCRC-16 : 0000044Ah
-Buffer checksumCRC-CCITT : F9FC8BB4h
-Buffer checksumCRC-XMODEM : B294B680h
-Buffer checksumCRC-32 : A4E8B9B3h
-Buffer checksumCRC-MM : 2394E0E0h
Blank check ok.
Program error.
Chip addr:0000000h data:0000h
Buffer addr:0000000h data:FFFFh
--------------------------------> 1.36 Sec.
Verification error.
Chip addr:0000001h data:FFFFh
Buffer addr:0000002h data:F300h
--------------------------------> 0.34 Sec.
Blank check ok.
--------------------------------> 0.39 Sec.
Blank check ok.
--------------------------------> 0.41 Sec.
Blank check ok.
Program error.
Chip addr:0000000h data:0000h
Buffer addr:0000000h data:FFFFh
--------------------------------> 1.31 Sec.
------------------------------------------------
Log Date : 2017-10-05 12:47:24
--- Product info ---
Product : ChipMax2
Max Loader version : 5.2s
--- Device info ---
Manufacturer : AMD
Device Name : Am27C1024
Organization : 10000h x 16 bit
Package : DIP 40
AdapterName : None
--- Counter ---
Total : 2
Success : 0
Failure : 2
--- Checksum ---
Checksum : 9EC62Ah
--- Auto option: 841f ---
Erase [X]
Blank [O]
Program [O]
Verify [O]
Security [X]
--- Config option ---
Buffer Clear Before File Loading [O]
Erase Before Programming [X]
Blank Check Before Programming [O]
Verify After Reading [X]
Verify After Programming [O]
Byte Order Swapping [X]
Device Insert Test [O]
Device Id Check [O]
Sound [O]
------------------------------------------------
-File saving...
-File saving...
 

madman

Blame madman, You Know You Want To.,
Joined
Jun 1, 2007
Posts
7,518
Perhaps you got some bad chips? The only errors I've encountered with that software is when an eprom isn't fully erased, or sometimes I've had to reseat the eprom before it'll program. Otherwise, no issues.
 

skate323k137

Professional College Dropout
10 Year Member
Joined
Jan 7, 2013
Posts
3,926
May just be a defective rom. Seems it's failing verify. You can always try another chip. I use 27c4096 now with the image stacked 4x.
 

Dinodoedoe

Bub & Bob's Bub,
20 Year Member
Joined
May 21, 2002
Posts
1,679
I bought two new chips and same thing. No clue why it's not working. I can program 8 bit chips all day with no issues, but I'm having nothing but headaches with the 16 bit chips.
 
Top